De nieuwe iPhone in het wild


Apple iPhone HD

Normaal gesproken is technologiebedrijf Apple uitermate zwijgzaam over nieuwe producten die nog in ontwikkeling zijn. Maar doordat een Apple-medewerker een prototype van de nieuwe iPhone kwijtraakte in een café, zijn de details van de nieuwe smartphone nu al uitgelekt. Dat meldt gadgetblog Gizmodo, dat foto’s en videos van dit nieuwe type iPhone publiceert.

Apple is altijd zeer terughoudend met details over nieuwe producten; medewerkers die hun mond voorbijpraten hebben geen lange toekomst bij het bedrijf. Een groot gedeelte van de ‘buzz’ rondom productintroducties is te danken aan die geheimzinnigheid. Daardoor doen ook veel geruchten de ronde die kant noch wal raken, maar volgens verschillende andere techsites als Boy Genius Report en Engadget gaat het inderdaad hoogstwaarschijnlijk om het nieuwe model iPhone dat over een maand of twee in de winkels ligt. Afgelopen weekeinde ging er op gadgetblogs al het gerucht dat de nieuwe iPhone ‘in het wild’ gesignaleerd zou zijn.

Gizmodo meldt dat de telefoon in een café in Redwood, een half uurtje van Apple’s hoofdkantoor, gevonden is door een onbekende persoon, die het toestel aan een gadgetsite heeft doorgespeeld. Het gaat om een werkende iPhone, uitgevoerd in aluminium en voorzien van nieuwe software. Het toestel is een stuk vierkanter van vorm en was verpakt in apart hoesje om ‘m op het oude type te laten lijken.Volgens ingewijden heeft Apple inderdaad aangifte gedaan van verlies van een prototype. Onduidelijk is of de telefoon verloren is of gewoon gestolen.

De gadgetsite heeft de nieuwe iPhone een week lang in bezit gehouden en het toestel onder meer uit elkaar gehaald. Gizmodo krijgt het toestel echter niet meer aan de praat omdat Apple het prototype van afstand uitgeschakeld zou hebben.

De specificaties:

* Een vierkante vorm
* aluminium behuizing
* hogere schermresolutie
* tweede camera aan de voorzijde voor videoconferencing
* gewicht 140 gram (3 gram zwaarder)
* flitslampje voor de camera
* grotere/zwaardere batterij

Bron: nrcnext.nl

, ,

  1. No comments yet.
(will not be published)