Happy Meal blijft een jaar goed


GA NOU EENS GEZOND ETEN! Tv-kok Jamie Oliver schreeuwt dat het liefst van de daken. Terecht. We maken ons druk om terrorisme en Mexicaanse griepjes terwijl veel kinderen burgers, patat en sloten frisdrank wegwerken. Op de Amerikaanse TED-conferentie deelde Oliver die zorg, en opperde hij een oplossing. Een indrukwekkende presentatie.

Oliver is ongetwijfeld blij met mensen als Joann Bruso. Zij schreef een boek over hoe je kinderen aan gezond eten krijgt en houdt uiteraard ook een blog bij. Een jaar geleden kocht Bruso een Happy Meal. Niet als maaltijd, maar als studieobject. Daar zitten zo veel conserveringsmiddelen in, vermoedde ze, dat het lang goed blijft. Natuurlijk voedsel verpietert, kunstmatig voedsel niet. En jawel, na een jaar ziet de Happy Meal er nog bijna hetzelfde uit.

My Happy Meal is one year old today and it looks pretty good. It NEVER smelled bad. The food did NOT decompose. It did NOT get moldy, at all.

Happy Meal

,,A fly never bothered to land on the tiny hamburger patty on my office shelf”, aldus Bruso. Hoewel ze een reputatie als schrijver te verliezen heeft, weten we natuurlijk niet zeker of het waar is. Tijd om die kinderburger aan de wetenschap beschikbaar te stellen.

Het blogartikel is nog maar net een hit. McDonald’s heeft nog niet gereageerd. Inmiddels – 19 maart – wel, Dirk van den Bogaart, communicatiecoordinator van McDonald’s mailt:

Veel producten zijn in bepaalde gevallen langer houdbaar. Bijvoorbeeld bij uitdroging. Door onttrekking van vocht aan een broodje of andere ingrediënten, kan het product niet of nauwelijks meer microbiologisch bederven. Schimmels en bacteriën hebben namelijk een minimale hoeveelheid vocht nodig om te kunnen uitgroeien.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boeket bloemen. Wanneer je dit te drogen hangt, ziet het er na een lange tijd nog steeds goed uit, wanneer je de bloemen echter in de vaas met water laat staan, zal het boeket bederven en zullen er na verloop van tijd schimmels ontstaan

Bron: nrc.next

[ad#One.com – Webhosting]

  1. No comments yet.
(will not be published)